Belföld

Ismét támad a márciusi tél

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes területére, Hajdú-Bihar megye északi részére és Borsod-Abaúj-Zemplén megye szinte teljes területére.

Az időjárásból adódó intézkedések előkészítése érdekében mindhárom érintett megyében ülésezik a megyei védelmi bizottság.

A közlekedés és a lakosság biztonsága érdekében az illetékes rendvédelmi szervek, illetve más hatóságok szükség szerint korlátozásokat vezethetnek be. Ezek érinthetik a közúti és a vasúti közlekedést egyaránt, ami hosszabb menetidőt vagy akár járatok, szerelvények törlését, utak lezárását is jelentheti.

Felhívják a figyelmet, hogy a készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Aki bajba jut, vagy tudomása van arról, hogy valakinek tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon.

A hajnali órákban ezekben a térségekben aki teheti, ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye azt. Az OKF felhívja a lakosság figyelmét, hogy közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

Csongrád megyében is esik a hó, a szél erős, de egyelőre nem kell hófúvásokra számítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik