Belföld

Fogadj örökbe egy határon túli magyar falut!

Szombaton viszi el a vajdasági Szaján rászoruló családjai részére a Fogadj örökbe egy határon túli magyar falut! mozgalom keretében összegyűjtött adományokat a Sümegiek a Nemzetért Egyesület és a Veszprém megyei város önkormányzata.

A sümegi egyesület január végén indította el a jótékonysági kezdeményezést, amellyel a közigazgatásilag Nagykikindához tartozó település nehéz körülmények között élő lakóit támogatják. A sümegieket már a határon Apró Kornél polgármester várja majd – tájékoztatta az MTI-t Tisler Anna, az önkormányzat médiafelelőse.

A két hónapon át tartó adománygyűjtés részeként segélykoncertet is szerveztek, amelynek a bevételéből tartós élelmiszert vásárolnak. A Sümegtől négyszáz kilométerre található faluba az önkormányzat két kisteherautójával viszik el a több mint száz sümegi család által felajánlott ruhaneműt, magyar nyelvű könyvet, cipőt, játékokat, amelyeket az egyesület tagjai több napig válogattak és dobozoltak.

A határon innen és túl élő magyarok közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését célzó kezdeményezés ötletgazdája és szervezője Dézsi Kornél, a Sümegiek a Nemzetért Egyesület elnöke. Az együttműködés részeként a civil szervezet 30-40 nehéz sorsú szajáni gyermeket tervez nyaraltatni Sümegen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik