Belföld

Botrány a kazincbarcikai kórházban

Az igazgató rendőrt hívott, mert egy „kórházvédő” aktivista állítólag botrányt okozott irodájában. Az asszony viszont azt állítja, bántotta az intézmény vezetője.

Rendőrségi feljelentés lett a vége egy helyi aktivista és a kazincbarcikai kórház igazgatója közötti csütörtöki vitának. Czipfelné Krisztián Katalin – aki az intézmény szolgáltatási körének csorbítása elleni mozgalom egyik szószólója – a Hír24-nek elmondta: a sebészet sorsáról akart érdeklődni, de Daher Pierre, a kórház vezetője (fideszes országgyűlési képviselő) ki akarta küldeni az irodájából. Ebből szóváltás kerekedett, s végül a kórházigazgató – a nő állítása szerint – a karjánál fogva rángatta őt. Az asszony a véraláfutásos kezét megmutatta a rendőrségnek is, ahol feljelentést tett. Azt állítja, mobiltelefonjával fel is vette az esetet.


Fotó: MTI / Beliczay László

Daher Pierre azonban egészen másképp emlékszik a történtekre. Azt mondja: éppen kórházi beszerzésről tárgyalt az irodájában, amikor az általa jól ismert aktivista hangosan kérdőre vonta őt azzal kapcsolatban, hogy valóban be akarják-e zárni a sebészeti osztályt. Szóváltás alakult ki közöttük, s végül az igazgató hívta a rendőrséget, hogy távolítsák el az asszonyt az irodából. Az intézményvezető állítja: nem nyúlt a nőhöz és nem tudja, honnan származnak a sérülései. Hozzátette: ezt több tanú is igazolhatja.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik