Belföld

57 pincét törtek fel a győri fémtolvajok

A 15 és 20 éves elkövetők már az ablakrácsot is lefeszítették, mikor járókelők zavarták meg őket.

57 rendbeli pincefeltörés, réz névtáblák, fémkorlátok és több más bűncselekmény, amely annak a két győri fiatalnak róható a terhére, akiket a győri nyomozók a hét végén fogtak el. A Győri Járásbíróság 2013. március 20-án előzetes letartóztatásukat rendelte el.

Lakossági bejelentés érkezett a  rendőrség ügyeletére a napokban, hogy Győrben, a szigeti városrész egyik épületének pincéjébe akar két fiatal betörni. Már az ablakrácsot is lefeszítették az elkövetők, mikor járókelők zavarták meg őket.

A gyors rendőri intézkedés és a pontos személyleírás eredményeként a győri járőrök a néhány utcával távolabb elfogták a 15 és 20 éves helyi fiatalokat.

A nyomozás során kiderült, hogy bűnlajstromuk igencsak hosszú. Jelenleg 57 rendbeli pincefeltörés írható számlájukra. Több lakás bejárati ajtajáról emeleték le a réz névtáblákat, és loptak lépcsőházakból fémkorlátokat.

A gyanúsítottak kihallgatásuk során részletes, beismerő vallomást tettek. Az ellopott fémtárgyak egy része a színesfém átvevő telephelyekről előkerült.

Előzetes letartóztatásuk mellett lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást velük szemben a Győri Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik