Belföld

Pintérnek üzenik: újra hó és viharos szél jön

Pénteken ismét havazni fog, és a szél is viharossá fokozódik.

Fodor Zoltán meteorológus a köztévében azt mondta, hogy a múlt hét második felében tapasztalt rendkívüli időjárást követően meteorológiai elemzést készítenek, melyek a későbbiekben hasznos információkat nyújthatnak majd, hogy még jobban tudják kezelni az ilyen helyzeteket. Az elemzéseknél több szempontot vesznek figyelembe, minden létező meteorológiai információt felhasználnak.

A szakember szerint csütörtökön érkezik egy csapadékzóna, először esővel indul, majd elsősorban pénteken havazásba fog átmenni, főként a keleti országrészben, egyelőre a hó mennyisége bizonytalan. Az ország északkeleti részén pénteken viharossá fokozódik a szél, a jelenlegi számítások szerint 60-80 km/órás széllökések is lehetnek, így hófúvásokra is lehet számítani. Ezt követően átmeneti szünet lesz, de vasárnap megközelít minket egy mediterrán ciklon, azt egyelőre nem tudni, hogy milyen mennyiségű hó lesz – tette hozzá.

A további előrejelzésért kattintson ide!

Korábban a hvg.hu miniszteri forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a belügyminiszteri jelentés bírálta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, mert túl későn rendelték el a kamionstopot, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálatot, mert nem értesítették időben a belügyi tárcát. Ugyanakkor lapunk megtudta, hogy a szolgálat írásban és telefonon is tájékoztatta a Belügyminisztériumot a nemzeti ünnepen várható, illetve az azt megelőző és követő napok időjárásáról. Az OMSZ naponta többször is szolgáltat friss információkat, előrejelzéseket, figyelmeztetéseket a belügyi tárcának a várható időjárásról, és nem történt ez másképp március 14-én sem.

Orbán Viktor megkapta a jelentést, amelyet kedden este tanulmányozott át, ezután dönt a további sorsáról – mondta a Blikknek Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. A lap úgy tudja, a miniszterelnök más forrásokból is tájékozódik, s a jelentés tartalmát összeveti a szerzett saját tapasztalataival.

Korábban a Népszabadság azt írta, hogy Habony Árpád, a miniszterelnök stratégiai főtanácsadója felvetné Pintér Sándor felelősségének a kérdését is. A lap információi szerint Orbán Viktornak nem áll szándékában felelős keresése, a Fideszben úgy látják, a cselekvés megfelelő volt, a kommunikáció viszont nem volt szerencsés.

Mostantól egyébként akár a hó fogságában rekedtek is üzenhetnek Orbán Viktornak az interneten. A megszólalóktól annyit kérnek, hogy maximum két-három percbe sűrítsék bele, mi az, ami konkrétan felháborítja őket, kerüljék az általánosítást. A kapott videókat feltöltik a legnagyobb videomegosztó oldalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik