Belföld

Párizsban mutatkozott be a Dél-Alföld

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 03. 20. 08:10

Csongrád megyei kézműves csokoládét, házi gyümölcslevet, sajtot és szalámit iskóstolhattak a francia vendégek a párizsi magyar nagykövetségen.

A párizsi magyar nagykövetség a március 15-i nemzeti ünnepi fogadás alkalmával – nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal – az idei évben azzal kívánta hangsúlyosabbá tenni az eseményt, hogy összekötötte azt egy magyar régió bemutatásával. A választás a Dél-Alföldre esett, a lehetőséget örömmel fogadta Csongrád mellett Bács-Kiskun és Békés megye önkormányzata, a megvalósításban pedig komoly szerepet vállalt a Magyar Turizmus Zrt. is.

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye borászai, élelmiszer-manufaktúrái, kézművesei, valamint a Békés megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény gyomaendrődi tagintézménye számtalan helyi specialitással is hozzájárult az esemény sikeréhez. Annak érdekében, hogy a megjelenés minél sikeresebb és hosszú távon is megtérülő befektetés legyen, a nemzeti ünnepi fogadást megelőzően sor került egy önálló regionális turisztikai bemutatkozásra, a fogadás napján pedig egy, a francia és magyar területi önkormányzatok és az érintett Leader-közösségek képviselőinek, valamint francia parlamenti képviselők meghívásával szervezett kétoldalú találkozóra.

A turisztikai bemutatkozással sikerült a figyelmet ráirányítani egy, a francia turisták által egyelőre kevéssé ismert régióra, amelynek természeti és épített öröksége, gasztronómiai és fürdőkultúrája remélhetőleg a jövőben mind több francia látogatót fogadhat.

Az önkormányzati kapcsolatok terén számtalan új lehetőség kínálkozik, ezek kiaknázása azonban mindenképpen időigényes folyamat, a lehetőségeket Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, parlamenti képviselő mutatta be előadásában. A francia és magyar Leader-közösségek közötti együttműködés pedig olyan – uniós támogatásokkal megvalósítható – kapcsolatépítést jelenthet, amelyre tartós és tartalmas önkormányzati együttműködések (települések, kistérségek, megyék, régiók szintjén) építhetők a későbbiekben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.