Belföld

Bátorság érdemjellel tüntettek ki két székesfehérvári tűzoltót

Havazas(3)(960x640)(3).jpg (havazás)
Havazas(3)(960x640)(3).jpg (havazás)

A két tűzoltó Bodajkról segített kórházba juttatni egy vajúdó asszonyt a március 14-i ítéletidőben.

Bátorság érdemjelet adományozott Pintér Sándor, belügyminiszter a március 14-16 közötti időszakban, a rendkívüli időjárási viszonyok során nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, helytállásáért Abrus Sándor tűzoltó zászlósnak, és Simon Csaba tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépkocsivezetőjének. A két tűzoltó Bodajkról segített kórházba juttatni egy vajúdó asszonyt, bátor helytállásukért részesültek a kitüntetésben.

Mint arról a Fehérvár24 beszámolt: a hölgyet, akinél március 14-én megindult a szülés folyamata egy farfekvésű magzattal, a hivatásos tűzoltók kocsijukkal vitték a Bodajki vasútállomásra. Innen a MÁV egyik mozdonya juttatta el az asszonyt Székesfehérvárra. A fehérvári vasútállomáson már mentő-gépkocsi várta, ami azonnal a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállította. A kismama március 15-én, 7 óra 37 perckor császármetszéssel hozta világra egészséges fiúgyermekét. Zolika 2800 grammal, 50 centiméterrel született.

A székesfehérvári hivatásos tűzoltók az elismeréseket március 19-én vették át Pintér Sándor belügyminisztertől az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik