Belföld

Általános iskolai beíratás: április 8-9

Közeledik az általános iskolások kötelező beiratkozása. Az intézmények április 8-9 között várják a szülőket a szükséges dokumentumokkal.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal értesíti az érintett szülőket, hogy a 2013/2014. tanévre történő általános iskolai beíratásokra április 8. – 9. (hétfő, kedd) 8.00 órától 18.00 óráig kerül sor az intézményekben.

Az első évfolyamra történő beíratáshoz szükség van: a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímkártyára, az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolásra eredeti példányban, valamint a szülő saját személyazonosító igazolványára.

A nemzeti köznevelésről szóló törvényben meghatározott kötelező felvételt biztosító általános iskola körzetének megahatározása és közzététele idén a kormányhivatal feladata. A körzeteket a jogszabályban előírt módon a hivatal február végéig meghatározta és tájékoztatta erről a települési önkormányzatokat, az általános iskolákat, a tankerületeket valamint a járási hivatalokat.

A szülőt a szabad intézményválasztás joga továbbra is megilleti. Ennek értelmében szabadon megválaszthatja azt a nevelési-oktatási intézményt, amely gyermeke adottságainak, képességeinek, érdeklődésének megfelel. Ugyanakkor a köznevelési törvény alapján az általános iskola köteles felvenni azt a tanköteles tanulót, akinek lakóhelye,  – ennek hiányában tartózkodási helye – a körzetében van.

A felvételi körzetekkel és az általános iskolai beiratkozással kapcsolatos tájékoztató a Csongrád Megyei Kormányhivatal honlapján (www.csmkh.hu) a „Tájékoztatók” menüpontban található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik