Belföld

Telefonon szervezkedik Bajnai Gordon

Együtt 2014 (Együtt 2014)
Együtt 2014 (Együtt 2014)

Összefogásra szólított fel minden ellenzéki vezetőt a volt miniszterelnök az alkotmányosság védelme érdekében.

Tegyék félre politikai nézetkülönbségeiket, és kezdjenek haladéktalan egyeztetést arról, hogyan tiltakoznak közösen az alaptörvény negyedik módosítása ellen – ezt kéri az ellenzéki erőktől Bajnai Gordon. Ennek érdekében személyesen hívta föl telefonon az összes, érdemi támogatottsággal rendelkező ellenzéki párt vezető politikusát – olvasható az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség közleményében.

Van, amikor ideje van a vetélkedésnek és van, amikor ideje van az összefogásnak – fogalmaz a levél –, ám a magyar alkotmányosság sorsa egészen bizonyosan olyan ügy, amikor a vitákat fel kell függeszteni, és együtt kell működniük nemcsak a lehetséges szövetségeseknek, de a riválisoknak is.


Fotó: Kummer János

Az elmúlt hónapokban a változást akaró erők összefogását szorgalmazó polgárok gyakran szembesülhettek azzal, hogy az ellenzéki politikusok között egyfajta kezdeményezés-verseny zajlik. Az ellenzéki erők egymást kész tények elé állítva igyekeznek politikai felhívásokat megfogalmazni, tüntetéseket meghirdetni. Az alkotmányosság kérdése azonban fontosabb ügy annál, hogy most is így történjenek a dolgok – írják.

Bajnai Gordon ezért egyeztetésre hívja az ellenzéki pártokat, ahol közösen dönthetnek arról, hol, mikor, hogyan tiltakoznak az alaptörvény negyedik módosítása ellen.

Felcsillant Gyurcsány szeme

Alig száradt meg a tinta az Együtt 2014 közleményén, Gyurcsány Ferenc máris kommentálta Bajnaiék kezdeményezését a Facebookon. Ezt írta: „Ez fontos lépés előre. Egy lépéssel közelebb vagyunk Orbán leváltásához.”  Alelnöke, Molnár Csaba pedig hivatalosan is bejelentette: részt vesznek az egyeztetésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik