Belföld

Özönlenek a bejelentések a biztosítókhoz

24.hu
24.hu

2013. 03. 19. 15:10

A hétvégi hóvihar után, a tömeges autóbalesetek és a viharkárok mellett gondot okoztak az áramkimaradások is.

A rendkívüli időjárás miatt nagyon sok településen napokig nem volt áramellátás, ami miatt leolvadtak a fagyasztók és a benne tárolt élelmiszerek megromlottak. Ezeket a károkat a biztosítók jellemzően abban az esetben térítik meg, ha a lakásbiztosítási szerződés tartalmazza az erre vonatkozó kiegészítést. Az ilyenkor szokásos elektromos szolgáltatói igazolás bemutatásától viszont a mostani rendkívüli helyzetre való tekintettel eltekintenek a biztosítók.

Az AEGON Magyarország Zrt.-hez hétfő délutánig közel 1300 kárbejelentés érkezett a hétvégi rendkívüli időjárással összefüggésben, a kárszakértők országszerte megkezdték a munkát – tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

A vagyonbiztosítási bejelentések mintegy négyötöde viharkár, de sok bejelentés érkezett a megromlott élelmiszerek miatt is. A közúti balesetekkel összefüggésben hozzávetőlegesen ötven esetben fordultak az ügyfelek a biztosítóhoz, a legtöbb bejelentés a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra érkezett.

A társasághoz az ország minden pontjáról érkeztek bejelentések, a legtöbb Vas, Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Pest, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyéből.

Az Allianzhoz vasárnap estig közel 500, időjárással összefüggő kárbejelentés érkezett, de társaság arra számít, hogy a bejelentések száma a több ezret is elérheti. A károk döntő többsége viharkár és beázás, de fagyasztott élelmiszerszerek megromlása miatt is kapott bejelentéseket a társaság. Az ingatlanokban keletkezett kár mértéke meghaladhatja a 100 millió forintot.

Területileg a legtöbb kár Vas, Somogy, Győr-Sopron, Veszprém, Baranya, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett az Allianzhoz.

Az Allianz arra is felhívja a lakóingatlan tulajdonosokat, hogy az olvadás megindulása előtt vizsgálják meg a padlástereket, mert az ott összegyűlt porhó eltávolításával és a tetőfedés ellenőrzésével jelentős beázási károkat előzhetnek meg.

A Generalihoz is folyamatosan érkeznek a hóviharral kapcsolatos vagyon és gépjármű kárbejelentések. A társaság megtéríti a viharos erejű szél által a tetőhéjazat alá befújt csapadék – hó, porhó, eső – által okozott beázási károkat. A kárszakértők megvizsgálják a tető állapotát és a vihar közrehatását, ezt akkor is figyelembe veszik a kártérítés meghatározásánál, ha a tetőn nincs látható nyoma a viharnak – írják az közleményükben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.