Belföld

Orbánt hiába kérdezték Habonyról

habony-arpad(1)(210x140)(1).jpg (habony árpád)
habony-arpad(1)(210x140)(1).jpg (habony árpád)

Helyette helyettese sem felelt.

Dr. Semjén Zsolt érdemben nem válaszolt Karácsony Gergely kérdésére, aki arra várt volna választ, Orbán Viktor tudta-e, hogy „garázdaság bűntettében elítélték legbefolyásosabb tanácsadóját, és van-e kapcsolat Habony Árpád vezetési és Orbán Viktor országvezetési szokásai között?”.

A miniszterelnök-helyettes azt írta, hogy a független képviselő „levelének sem tartalma, sem stílusa nem alkalmas érdemi párbeszédre. Hangneme vádaskodó és személyeskedő. Keveredik benne a kérdés és állítás, csúsztatás, pletyka és valótlanság”. Semjén Zsolt ugyanakkor hozzátette, érdemi ügyekben és kérdésekben és kulturált hangnemű vitákban” mindig áll rendelkezésre.


Fotó: MTI / Mohai Balázs

Karácsony Gergely előzőleg a Magyar Narancs cikkére hivatkozva arról kérdezte Orbán Viktort, hogy nem gondolja-e rendkívül aggályosnak, hogy „olyan emberekkel veszi körbe magát, és olyan emberekre hallgat, akik képesek a luxusterepjárójukból kipenderülve idős házaspárokat vegzálni, csupán azért, mert azok lassan kelnek át az úttesten?”

A független képviselő azt remélte, hogy a kormányfőben fel sem merül, hogy „ez az agresszív alak” a tanácsadója marad.

Laphírek szerint Habony Árpád helyzete azonban olyannyira nem rendült meg, hogy felvetné Pintér Sándor felelősségének a kérdését is a hóhelyzet kezelésében. A Népszabadság kormányközeli forrásra hivatkozva azt írta: megfontolásra érdemesnek nevezte ezt a lehetőséget a miniszterelnök stratégiai főtanácsadója.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetési stílusát jól jellemzi egyébként az a film, amelyen sokak szerint több súlyos szabálytalanság is rögzítésre került. „Az Orbán Viktor a terepen látogatta meg a mentésben résztvevőket” című alkotás a KRESZ szempontjából igen aggályos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik