Belföld

Még mindig nincs áram mindenütt

Aramkimaradas(210x140)(1).jpg (áramkimaradás)
Aramkimaradas(210x140)(1).jpg (áramkimaradás)

Holnapra ígérik, hogy mindenütt égni fognak a villanyok Szabolcsban.

A háztartások 99 százalékában már van áram Szabolcs-Szatmár-Beregben, de a kisfeszültségű hálózat helyreállításával még nem végeztek. Az E.ON azt ígéri, szerdán kora délutánra már minden lakásban égni fog a villany.

Tóth Gabriella tűzoltó főhadnagy, a katasztrófavédelem térségi hivatalvezetője azonban arra figyelmeztetett: a kisfeszültségi hálózat helyreállításához szükség van a szolgáltatás ki-bekapcsolására, ezért senki ne lepődjön vagy ijedjen meg, ha rövid időre újra kikapcsolják az áramot a lakásában.

Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője arról is tájékoztatott: akik hosszú ideig érintettek voltak az üzemzavarban, azoknak egy heti rendszerhasználati díjat jóváírnak. Elismerte, ez nem egy nagy összeg, de emlékeztetett arra: az ökumenikus segélyszolgálat tevékenységét (élelmiszert, takarókat, aggregátorokat és üzemanyagot) is a szolgáltató finanszírozta a térségben. A területen lévő aggregátorokat átcsoportosítják azokra a helyekre, ahol még nem sikerült kijavítani a hibát.

A múlt heti rendkívüli időjárás üzemzavart okozott a hazai átviteli rendszerirányító, a MAVIR ZRt. átviteli hálózatán is.   400 kV-os nagyfeszültségű távvezetéken 20 oszlop dőlt ki – közölte Bobák Andrea közölte kommunikációs főmunkatárs. Az átviteli hálózatok speciális tervezési elveinek és a gondos üzemeltetésnek, karbantartásnak köszönhetően a fogyasztói csomópontokat folyamatosan elláttuk, a kidőlések áramkimaradást nem okoztak. A sérült szakaszok teljes helyreállítása ugyanakkor várhatóan 2 hónapot vesz igénybe. Ez azonban a fogyasztók ellátását továbbra sem akadályozza – tette hozzá a főmunkatárs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik