Belföld

Belvízvédelmi készültség Gánton

Megszűnt az útzár a 8123-as számú út Gánt-Bányatelep és Gánt közötti szakaszán, mivel a vízátfolyás mértéke csökkent.

Az útvonalon figyelmeztető táblát helyezett ki a közút kezelője-tájékoztatta a Fehérvár24-et a FM RFK.

Kedd délután a 8123-as út menti árokból kilépett a belvíz, és helyenként 20-30 centiméter magas vízátfolyások alakultak ki. Vízátfolyás miatt ideiglenesen le kellett zárni a 8123-as út Gánt és a Csákvár-Zámoly-Csákberény körforgalom közötti szakaszát kedden délután. A nappali felmelegedés során a környező domboldalakon hirtelen indult olvadásnak a hó, amelyhez hétfőn nagy mennyiségű eső társult.

Gánton hétfő dél óta harmadfokú belvízvédelmi készültség van, amelynek részeként az önkormányzat és a vízügyi igazgatóság munkatársai kéziszerszámokkal és erőgépekkel folyamatos dolgoznak a belterületi vízelvezető árkokban felhalmozódott jeges hó áttörésén annak érdekében, hogy a mélyebb területeken összefolyó víz szabályozott keretek között lefolyjon.

A rövid árhullám levonulása után a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének irányításával a hivatásos tűzoltók az árokból a vizet átszivattyúzták az út túloldalára, így már biztosított a belvíz szabályozott körülmények között történő levezetése-tájékoztatta a Fehérvár24-et Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik