Belföld

Jogellenes volt a rendőrattak a tévészékháznál

nagy navarro balázs (nagy navarro balázs)
nagy navarro balázs (nagy navarro balázs)

Nagy Navarróékat nem lett volna szabad eltávolítani az úttestről.

A köztévénél tüntetőket tavaly decemberben állították elő.

A Tiszta Kezek mozgalom alapítója, Nagy Navarro Balázs az MTI-nek elmondta: a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős végzésben kimondta: 2012. december 12-én három embert jogellenesen állítottak elő a III. kerületi rendőrkapitányságra a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai, majd jogellenesen tartották fogva őket és szabtak ki rájuk a KRESZ megsértésére hivatkozva fejenként 15 ezer forintot. A közleményben az olvasható, hogy a rendőrség ezzel jogellenesen akadályozta meg a tisztességes közmédiát követelő demonstrációt december 11. és 20. között.

„Az elutasított bejelentést kihasználva, az óbudai önkormányzattal összejátszva, az MTVA szintén jogsértően egy évre közterület-használati engedéllyel lefoglalta a Kunigunda útja 600 méteres szakaszát” – áll Nagy Navarróék közleményében.

A tüntetők tavaly december 12-én a Facebook-oldalukon azt tették közzé, hogy az MTVA székháza előtti útszakaszra éjfél előtt tíz perccel lejárt a demonstráció bejelentett időtartama, a folytatást azonban határidőn belül bejelentették a rendőrségen, és arról a rendőrség nem hozott tiltó határozatot.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata akkor azt közölte: hajnali egy óra körül a Kunigunda útjáról három embert állítottak elő a III. kerületi rendőrkapitányságra a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai, közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt. Az előállítottak tagadták a szabálysértést – közölte akkor a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik