Belföld

Ítéletidőben is próbálkoztak a migránsok

Taxival és vonaton ésgyalogosan is próbálkoztak a határsértők Hegyeshalomnál, valamint Sopronnál.

Öt csoportban, tizenegy illegális határátlépőt tartóztattak fel a mosonmagyaróvári és a soproni határrendészek az elmúlt 48 órában. Akadt olyan fiatal is, aki a debreceni befogadó állomás helyett, Ausztriának vette az irányt. Gyalogosan.

A mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök egy magyar taxit tartóztattak fel az M1 autópályán Hegyeshalomnál 2013. március 17-én. A jármű utasai – három pakisztáni és egy marokkói férfi – humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolták magukat, Ausztriába tartottak hivatalos okmányok nélkül.

Egy 17 éves iráni fiút a RailJet  nemzetközi gyorsvonatról szállítottak le a Készenléti Rendőrség járőrei, nála nem voltak okmányok. A fóti gyermekotthon lakójaként akart illegálisan Nyugat-Európába utazni, mint az a  két afgán fiú is – 14 és 15 évesek –, akiket a mosonmagyaróvári határrendészek szállítottak le egy másik nemzetközi szerelvényről. A fiatalok ugyancsak Fótról szöktek meg.

Három algériai állampolgárt a soproni határrendészek fogtak el, akik közül kettővel szemben Magyarország által kiadott beutazási és tartózkodási tilalom volt érvényben.

Egy húsz éves külföldi fiú a 84. számú főúton ballagott gyalogosan Ausztria irányába. Kiderült hogy Debrecenből szökött meg és a befogadó állomás helyett inkább  érvényes okmányok nélkül, gyalogosan vágott neki az útnak. A soproni járőrök tartóztatták fel.

 

 

A tizenegy külföldivel szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indult szabálysértési eljárás.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik