Belföld

Befolyásos nő váltja Matolcsyt

szemereyné pataki klaudia (szemereyné pataki klaudia, matolcsy györgy, )
szemereyné pataki klaudia (szemereyné pataki klaudia, matolcsy györgy, )

Kecskemét gazdasági alpolgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia kaphatja meg az MNB új elnökének parlamenti mandátumát.

Matolcsy György jobbján utódja, Szemereyné Pataki Klaudia (Fotó: MTI)

Mióta Matolcsy Györgyöt kinevezték a Magyar Nemzeti Bank elnökévé, egy parlamenti mandátum keresi gazdáját, arról ugyanis összeférhetetlenség miatt az egykori gazdasági miniszter lemondott.

Matolcsy 2010-ben a Fidesz–KDNP Bács-Kiskun megyei listájáról jutott a parlamentbe. Az akkori listán Nyitray András követte őt (ő egykoron Kecskemét egyéni képviselője volt több cikluson keresztül is az Országgyűlésben), majd Révfy Zoltán egykori bajai polgármester, aki azóta kilépett a Fideszből, és a Hírösvény című kecskeméti lap szerint már az Együtt 2014 mozgalommal szemezget.

A lap most azt írja, hogy a Fidesz megyei választmánya az Orbán Viktorral történt egyeztetést követően a március 13-i, Pirtón tartott ülésén, néhány ellenszavazat mellett, Szemereyné Pataki Klaudiát, a 2010-es megyei lista következő tagját javasolja Matolcsy György parlamenti mandátumának betöltésére. Először Rideg László, a megyei közgyűlés alelnöke volt a jelölt, de ő visszamondta a felkérést, Nyitrayt pedig fel sem kérték.

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét gazdasági alpolgármestere, aki a Mercedes beruházásért is felelős volt, tavaly éppen Matolcsy György nevezte ki a járműipari képzéssel és kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá.

A korábban a kecskeméti Fidesz kampányfőnökeként is tevékenykedő Szemereynét a Haszon magazin két éve a 25 legbefolyásosabb magyar nő közé választotta (egészen pontosan az öt legbefolyásosabb magyar politikusnő közé).

Az utóbbi időben azonban egy kényes ügyben is érintett volt. A város három sportszakosztályát működtető Kecskeméti SE Kft. ellen büntetőeljárás zajlott, a céget ahogyan arról írtunk azóta felszámolták, és a szakosztályok önálló cégeket alapítottak. A kft.-n keresztül teljesítés nélküli számlák után fizettek ki több tízmillió forintot (például marketingfeladatok elvégzésére). A kft. működéséért a gazdasági alpolgármester volt felelős. Jelenleg az ügyészség és a NAV is vizsgálódik a KSE ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik