Belföld

A katasztrófavédelem elismerése a szegedi volánosoknak

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ünnepén Szegeden, a Tisza Volán Zrt.-nél rendezett ünnepségen 254-en vettek át kitüntetéseket.

Minden évben ebből az alkalomból adják át a Volán Plakettet, a Szent Kristóf Emlékérem fokozatait, és a Tisza Volán által alapított elismeréseket. A Katasztrófavédelem elismeréseit a díszvendégként meghívott Szatmári Imre tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át.

A Tisza Volán Zrt. idei március 15-i ünnepségén dr. Szeri István igazgató elmondta: az ágazatban is egyedülálló, hogy 233 dolgozó ért el kerek évfordulót: tizenöten több mint 30 éve, nyolcan 40 esztendeje, ketten 45 éve dolgoznak a társaságnál. A Tisza Volán Zrt. 1212 dolgozójából 877 a törzsgárda tag, 5 évnél régebben a munkavállalók több mint 72 százaléka dolgozik a közlekedési társaságnál.

Szarvas Péter, a Dél-alföldi Regionális Közlekedési Központ (DAKK) Zrt. ás a dél-alföldi közlekedési társaságok vezérigazgatója az ünnepen kijelentette: március 15-én minden ember vagy a szívével, vagy tetteivel ünnepli a magyar történelem legfényesebb és legdicsőségesebb napját, amely a szabadságharchoz vezetett, és értékelte a 2012-es esztendőt is, amely annak ellenére, hogy nehéz volt, nyereséges lett. Szép hagyomány, hogy az előző év munkáját személyre szóló elismerésekben fejezi ki a társaság vezetése – mondta.

Az ünnepségen díszvendégként részt vett Szatmári Imre tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is, aki elismerőleg szólt a cégről, amely több mint egy évtizede működteti saját polgári védelmi csoportját. A megyei katasztrófavédelmi igazgató oklevéllel ismerte el dr. Szeri Istvánnak, a Tisza Volán Zrt. igazgatójának a polgári védelem érdekében hosszú időn keresztül kifejtett munkáját, valamint oklevelet adott át Juhász Nagy Sándornak, a Tisza Volán Zrt. nyugalmazott polgári védelmi és tűzvédelmi vezetőjének is több évtizedes, kiemelkedő polgári védelmi és tűzvédelmi tevékenységéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik