Belföld

Mutogatás miatt mondatnák le Szanyit

szanyi (szanyi)
szanyi (szanyi)

Ordenáré módon viselkedett az MSZP-s képviselő a Fidesz szerint.

Szanyi Tibor az Országgyűlés hétfői ülésén az általa elmondott interpellációt követően középső ujját felfelé tartva „bemutatott” a kormánypárti padsorok felé, ezért a Fidesz szerint vissza kell adnia a mandátumát – mondta Balla György, a kormánypárt frakcióigazgatója hétfőn.

Balla egy fényképet is megmutatott a tájékoztatóján, amelyen látszik, ahogy Szanyi Tibor az interpellációjának elmondása után már leült a helyére és a bal kezével, a középső ujját felfelé tartva a kormánypárti padsorok felé int.
A fideszes politikus szerint teljesen mindegy, hogy az MSZP-s politikus kinek szánta a mozdulatot, mert „egy parlamenti képviselő, a parlament üléstermében ilyen ordenáré módon nem viselkedhet”.


Fotó: MTI / Kovács Tamás

Balla György hozzátette: Szanyi Tibor „nem először tesz, vagy mond vállalhatatlan dolgokat (…), de ez az ízléstelenség, ordenáré viselkedés még tőle is meglepő”.

A Fidesz szerint az esetet követően Szanyi Tibornak „kellene levonni a szükséges konzekvenciákat”, vagyis visszaadnia a mandátumát, de ha ezt nem teszi, akkor az MSZP-nek és Mesterházy Attilának kell eldöntenie, hogy vállalja vagy elutasítja a képviselője magatartását.

Balla György hangsúlyozta: ha Szanyi Tibor képviselő marad, akkor ezzel nemcsak ő, hanem valamennyi szocialista képviselő vállalja ezt a viselkedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik