Belföld

Martonyi az EU-t népszerűsítette Szegeden

24.hu
24.hu

2013. 03. 18. 15:40

Magyarország számára az európai integráció és az abban való részvétel mindenképpen előnyös - hangsúlyozta a külügyminiszter a Szegedi Tudományegyetemen.

Martonyi János elmondta: nemzetközi kutatások szerint a magyar közvélemény nem táplál az európai átlagnál negatívabb érzéseket az uniós integrációval szemben, viszont tájékozottsága és az integrációs folyamatok iránti érdeklődése átlag alatti, ezt szeretnék a rendezvénysorozattal javítani. Az első lépés a tájékoztatás, a második az érdeklődés felkeltése, annak érdekében, hogy a magyarok jobban bekapcsolódjanak az európai ügyekbe – tette hozzá a szegedi egyetem nemzetközi magánjogi tanszékének professzora.

Martonyi János nagyon fontosnak tartja Az én Európám című kampányt, amelyben párbeszédes formában adnak bővebb tájékoztatást az érdeklődőknek az EU-tagság előnyeiről. A fiatalok közvetlen megszólítása érdekében középiskolai és egyetemi rendezvényeket tartanak Budapesten, Győrben, Szombathelyen, Szegeden, Miskolcon, Egerben, Kecskeméten és Székesfehérváron, szakemberek beszélgetnek az érdeklődőkkel a témában.

A külügyminiszter kérdésre válaszolva az alaptörvény negyedik módosításáról elmondta: helyesnek tartja, hogy a Velencei Bizottság megvizsgálja a módosítást. Szerinte politikai vádak és sommás megállapítások helyett ugyanis meg kell vizsgálni, hogy az felvet-e valamilyen nehézséget akár értékrend, akár jogi szabályozás szempontjából. “Az az érdekünk, hogy egy ilyen tárgyilagos vizsgálat folyjék le mindenféle politikai vádak helyett. Hasonló a helyzet az Európai Bizottsággal, ahol az alkotmány-módosítás uniós joggal való viszonyát vizsgálják meg”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.