Belföld

Köszönet egy édesapától

Egy kisgyermekes család a 64-es főúton rekedt a hó fogságában március 14-én, az édesapa levélben köszönte meg a hivatásos tűzoltók áldozatos munkáját.

A levelet, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az édesapa hozzájárulásával továbbította a Fehérvár24-nek.

„Kővágó Dezső tűzoltó őrnagy, parancsnok Úr részére!

Tisztelt Őrnagy Úr!

Március 14-én Enying és Dég közt a katasztrófális időjárási viszonyok miatt feleségemmel és 3 és fél éves kisfiammal a 64-es úton rekedtünk a hó és szél fogságában.21 órát töltöttünk az autóban. Szerencsére volt mit ennünk, innunk, és üzemanyag is. Másnap délelőtt egy traktor elvitte a gyereket és feleségemet Dégre, ahol nagy szeretettel és gondossággal fogadták őket. Mivel az autót leállítottam, és utána nem indult be, két óra múlva engem is egy traktor elvitt Dégre. Délután szóltak, hogy lassan eléri a mentés az autómat, kimentünk. A sárbogárdi tűzoltók nagyon készségesek és segítőek voltak, kiásták a C5 autót, próbálták felnyitni a motorháztetőt, mely nem sikerült. Egy markoló elvitt Dégre, ebben is a tűzoltók segítettek, ugyanis Enyingre akartak vinni. Megfordították a tehetetlen autót, lelkesek, segítőek voltak annyi munka után is. Szombaton autómat lelkes segítők kiolvasztották, és este 20 órára hazaértünk Kiskunhalasra.

Kérem Önt, tolmácsolja köszönetemet családom, és a többi bajbajutott nevében valamennyi kollégájának, akik önzetlenül, kedvesen, együtt érezve segítettek bennünket. Mindez enyhítette azt a borzalmat, amit át kellett élnünk.
Soha nem felejtem el jó szándékú segítségüket…

Köszönettel és tisztelettel Dr. Lengyel János orvosigazgató, Kiskunhalas”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik