Belföld

Ezrek maradnak ötödik éjjelre áram nélkül

Aramkimaradas(210x140)(1).jpg (áramkimaradás)
Aramkimaradas(210x140)(1).jpg (áramkimaradás)

4000-4500 embernél csak kedden állhat helyre a szolgáltatás.

Nem sikerült helyreállítani a középfeszültségű hálózaton az időjárás okozta üzemzavart Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – mondta Egyházi Nikoletta, az E.ON Zrt. sajtószóvivője hétfő késő este.

Várhatóan 4000-4500 fogyasztói helyen így csak kedden állhat helyre a szolgáltatás. Hétfő este még 11 500 fogyasztói helyen nem volt áram, de a folyamatosan dolgozó szerelők éjszaka várhatóan hétezernyi helyre vissza tudják majd kapcsolni az áramot – tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint a továbbra is áram nélkül maradó fogyasztói helyek mintegy harminc szabolcsi településen találhatók. Közöttük van a városok közül Demecser, Dombrád, Ibrány, Kemecse, Nagyhalász, Nagykálló, Nyíregyháza, Nyírtelek,Tiszavasvári és Újfehértó is. Nagyhalászban 977, Nyíregyháza külvárosi részein 423, Nagykállóban pedig 203 fogyasztói hely érintett. A többi városban már 100 alatti a szolgáltatást még nem kapók száma.

A községek között részleges az áramszünet Beszterecen, Biriben, Bökönyben, Bujon, Gégényben, Kállósemjénben, Laskodon, Nagycserkeszen, Nyírbogdányban, Nyíribronyban, Nyírtéten, Ramocsaházán, Székelyben, Tiborszálláson, Timáron, Tiszarádon, Tyukodon, Újdombrádon és Vámosorosziban. Vasmegyeren még nem sikerült helyreállítani az elektromos szolgáltatást.

A szóvivő megemlítette, hogy a továbbra is áram nélkül maradó településeken éjszaka nagyteljesítményű áramfejlesztő aggregátorokat helyeznek üzembe. Így a 4000-4500 érintett háztartásból kétezret ideiglenesen el tudnak látni szolgáltatással.

Egyházi Nikoletta hangsúlyozta, hogy a helyreállítás hétfőn napközben nagy erőkkel folytatódott, a szerelők munkáját segítette a honvédség, a katasztrófavédelmi szervezet két mentőcsoportja, a rendőrség, valamint cégek is. Ennek ellenére sem tudták azonban a középfeszültségű hálózaton a munkát az ígért határidőre befejezni, főként a mostoha terepviszonyok miatt. A nagy hóban, sárban a szakemberek csak nagy nehézségek árán tudták megközelíteni a hibahelyeket, és a rossz körülmények ott is hátráltatták a feladatok időbeni elvégzését.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap délután 28 ezer fogyasztó volt áram nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik