Belföld

Újra van áram az ÉMÁSZ-ügyfeleknél

áram (áram, )
áram (áram, )

Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (ÉMÁSZ) Nyrt. szolgáltatási területén minden településen helyreállt az áramszolgáltatás.

Háromnapos, megszakítás nélküli munkavégzéssel sikerült újra villamos energiával ellátni valamennyi érintett bodrogközi, taktaközi és más Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települést.

A káresetek vasárnap estig tartó feldolgozása alapján a viharban összesen 103 kilométer hosszúságú középfeszültségű hálózaton 54 helyszínen történt meghibásodás, amelyek kijavításához 84 eltört, 15 kidőlt és 33 megdőlt oszlopot kellett helyreállítani, több ezer méter leszakadt vezetéket kellett pótolni, sok száz szigetelőt kellett visszaszerelni. A teljes felmérés után ezek a számok még növekedhetnek – tették hozzá.

Néhány helyen még csak ideiglenes megoldásokkal sikerült biztosítani az ellátást. A végleges helyreállítási munkálatok a jövő hétre áthúzódnak, ezek során rövidebb idejű áramkimaradásokra még számítani lehet, de az áramszolgáltatás már folyamatosnak tekinthető minden településen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik