Belföld

Nincs járhatatlan út Győr-Sopron megyében!

Az összes útszakaszt sikerült megtisztítatni.

13.00 – A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépeinek sikerült felszabadítani a Győr-Moson-Sopron megyei Pér és Győrság, illetve a Lázi és megyehatár közötti mellékutat. A két útszakasz egyelőre még nehezebben járható, de a szakemberek folyamatosan dolgoznak a szélesítési munkákon. Győr-Moson-Sopron megyében így már minden közút járható.

Közleményük szerint a 8223-as út Pér és Győrság között, valamint a 8218-es út Lázi és a megyehatár között járhatatlan.
A főutak és a mellékutak burkolatán száraz és jégbordás szakaszok váltják egymást.
Az M1-es autópályán a forgalom mindkét pályatesten halad.

Természetesen a munkákkal még nem álltak le a szakemberek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombat éjszakára kiszabadította az összes hó fogságába esett települést, de vasárnap reggel is 24 alsóbbrendű, kisebb úthálózati szereppel rendelkező mellékút takarításán dolgoznak az illetékesek. A korábbi, nagy fennakadásokat okozó hófúvások, havazások és reggeli fagyok utolsó nyomait is igyekeznek eltüntetni a 30 ezer kilométeres országos közúthálózatról.

Péntek késő délután országosan még csaknem 200 járhatatlan út volt, vasárnap reggelre viszont már csak 24, vagyis a hófúvások elállta után több mint 170 utat tett járhatóvá a közútkezelő. A társaság munkagépei éjszaka és a reggeli órákban is folyamatosan dolgoztak, illetve dolgoznak az utak felszabadításán, Fejér megyében egy, Komárom-Esztergomban 14, Veszprém megyében három, Győr-Moson-Sopronban, Somogyban és Tolnában pedig egyaránt kettő-kettő út járhatatlan még – írja közleményében a társaság.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának vasárnap reggeli jelentése alapján a mellékutak Komárom-Esztergom és Somogy megye területén, valamint Győr, Csorna, Pápa, Sárbogárd és Solt környékén többnyire jégbordásak, a Bakonyban hóbordásak, Tolna és Fejér megyében, valamint Sárvár és Kiskunhalas tájékán pedig letaposott havasak a mellékutak. Az északkeleti területeken Nyékládháza térségében lefagyásoktól jeges, Debrecen térségében pedig letaposott havas mellékúti szakaszokra kell számítani. Sátoraljaújhely, Vásárosnamény és Mátészalka környékén jégbordás, Nyíregyháza körül pedig deres az alsóbbrendű utak burkolata – áll a közleményben.
A közlemény jelzi, hogy a főutak ugyanakkor általában szárazak, a mellékutak Nógrád és Heves megyében, az Alföld nagy részén, a nyugati határszél közelében és Baranya megye déli felén szintén szárazak.
Az egyes területeken tapasztalható télies útviszonyok miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy vasárnap is fokozott óvatossággal vezessenek, és mielőtt útnak indulnának, mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik