Belföld

Talán normalizálódik az ország

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán

2013. 03. 16. 08:17

Mérséklődött a szél, ezért intenzíven folynak a munkavégzések az utakon. Az éjszaka folyamán folyamatosan végzett hóeltakarítás ellenére még mindig 130 úton van érvényben útzár.

Fejérben 31, Veszprémben 24, Komárom-Esztergomban 22, Tolnában 19, Győr-Moson-Sopronban 9, Zalában 6, Somogyban 4, Bács-Kiskunban 4, Szabolcs-Szatmár-Beregben 4, Pest megyében 3, Baranyában 2 járhatatlan út van a korábbi hófúvások miatt. A péntek délután még 180 járhatatlan útból 50 utat tettek járhatóvá az éjszaka.

20 olyan település van, amely közúton nem közelíthető meg. Így Fejér megyében Zámoly, Gánt, Csákberény, Nagyveleg, Vértesboglár, Bodmér, Újbarok, Kincsesbánya, Mány, Somogy megyében Edde és Alsóbogát, Komárom-Esztergom megyében Csatka és Bajna, Veszprém megyében Jásd, Nagydém, Lovászpatona, Vanyola és Gic, Baranya megyében Kiskeresztúr, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig Kótaj. A közútkezelő számára elsődleges prioritást jelent a felsorolt települések felszabadítása, illetve a főutak és forgalmasabb mellékutak minél járhatóbbá tétele.

A Dunától keletre kevesebb hóeltakarítási munkát kell elvégeznie a társaságnak, ezért ezekről a területekről nagyteljesítményű hómarókat csoportosítottak át.

Számítások szerint ma délutánra már nem lesznek emberek az utak mellett Fejér megyében. Az 1-es számú főút járható, de több baleset volt rajta az éjszaka során. Az 1-es számú főút Fejér megyei szakaszán is megindult a forgalom. Azonban a 61-es úton Sáregres és Simontornya közötti útszakaszon egy kamion árokba csúszott, ezért a forgalom félpályán halad rendőri irányítással. Az M1-es autópályán még mindig szakaszosan lezártak mindkét irányban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.