Belföld

Hóval mentik az ételt

fagyasztó (fagyasztó)
fagyasztó (fagyasztó)

Csaknem két napja élnek áram és telefon nélkül a bodrogköziek.

Szemeteszsákokba töltött hóval próbálják hűteni a fagyasztóládákban tárolt húst azok a bodrogközi emberek, akiknél csütörtök dél óta nincs áram. A Hír24-nek nyilatkozó egyik karcsai boltos azt mondta, hogy 15 hűtőládányi árukészlete forog veszélyben, aminek az értéke meghaladja a kétmillió forintot. A térségben szünetel a telefonszolgáltatás és a mobiltelefonok sem működnek. Nagy érték ezekben az órákban az érintett településeken a benzinmotoros áramfejlesztő.

Segítség a fűtés nélkül maradtaknak

A katasztrófavédelmi szervezet és a rendőrség munkatársai segítséget nyújtanak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében azoknak, akik az áramkimaradás miatt nem tudnak otthonaikban fűteni, s a kijelölt melegedőhelyekre szeretnének eljutni – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője szombat este.

Az érintettek segítséget kérhetnek a melegedőhelyekre való eljutáshoz a 112-es, illetve a 105-ös segélyhívó telefonszámon, valamint az utcákon a rendőrjárőröktől.

Szabolcsban egyébként még mindig mintegy 46 ezer fogyasztói helyen szünetel az áramszolgáltatás a csütörtöki-pénteki rossz időjárás miatti vezetékszakadások, oszloptörések és szigetelőtörések miatt.

Még a segítség is bajba jutott

Elakadt egy áramellátás helyreállítását segítő honvédségi lánctalpas jármű Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Ibrány térségében szombaton – tudta meg az MTI munkatársa.

A járművet tréleren kora délután indították útnak az egység hajdúhadházi Vay Ádám kiképző bázisáról, hogy segítséget nyújtson a rendkívül nehéz terepviszonyok között dolgozó villanyszerelőknek az elektromos üzemzavar elhárításához.
A PTSZ-M típusú kétéltű lánctalpas Ibrány határában egy víz alá került magasfeszültségű oszlopnál nyújtott volna megközelítési lehetőséget az E.ON Zrt. szakembereinek. A jármű a mocsaras területen azonban elakadt, így a lövészdandár kiképző bázisáról egy másik kétéltűt szállítanak a helyszínre, hogy kimenekítse a bajba került lánctalpast, és a két eszköz együtt segítse a szerelőket a javítási munkálatok elvégzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik