Belföld

Nemcsak az utakon a facebook-on is helyzet van!

Az utak mellett a közösségi portálokon is teljes a káosz. Az emberek ingerültek, hiszen van, akinek az ismerőse több mint 15 órája vesztegel az autópályán, étlen, szomjan, fagyban.

A Győr24 információi szerint országosan 8000-en átmeneti szálláson várják a bajba jutottak, hogy hazajuthassanak, mintegy 100000 ember maradt áram, 10 ezer pedig vízszolgáltatás nélkül. Több ezren az utakon töltötték az éjszakát, ki buszon, ki gépkocsiban, ki kamionba vesztegelve.

A helyzet csütörtök este óta nem sokat javult, hiába dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai az érintett szakaszokon. Térségünkben az M1-es autópálya 90-es kilométerénél, Bábolna környékén a Győri irányába vezető oldalon továbbra is áll a forgalom, a mentés ideje bizonytalan, de az autósokért melegedőbuszokat indítottak. Győr felé a 77-es szelvénynél átvágták a szalagkorlátot, hogy egy oldalon legalább elindulhasson a forgalom. A rendőrök a 65-ös és a 83-as szelvények között rekedt járművek mentésén dolgoznak jelenleg is.

Ács és Komárom között az 1-es út továbbra is járhatatlan, továbbá a rendkívüli időjárási és útviszonyok miatt a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság március 18-ig megtiltotta a közlekedést Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében. Tilos elhagyni a településeket, és a városokon belül sem ajánlatos járművel közlekedni.

A kaotikus állapotok miatt ismerősökért, barátokért aggódnak a közösségi portálok felhasználói is. Volt, aki már este egy mozgalmat indított, hogy teát, vagy egy kis ételt vigyenek a hó fogságában rekedteknek. „Ezt nem hiszem el!Ha valaki rendelkezik munkagéppel, akkor hívjon és induljunk el Győrből az autópálya felé! Segítsünk már a társainknak! 1848-ban Facebook, meg minden nélkül összegyűltek az emberek, most meg nem hiszem el, hogy nem tudunk segíteni!  Jó reggelt! Amint megvan a munkagép megszervezem, hogy hol gyülekezzünk. Utánunk tudtok majd jönni. Ételt, meleg teát mindenki hozzon” – olvasható egy üzenőfali bejegyzésen!

Egyszerűen nem találok szavakat arra, ami történik! Sógoromék még mindig az autópályán dekkolnak és sem étel nincs náluk, sem meleg ruha, sem semmi de “halott” ügy a mentés is, mert senki nem tud menni sehova. Ott fognak megfagyni az emberek? Csináljanak már valamit az illetékesek!” – ez pedig már egy másik facebook-os, aki tehetetlenül olvasgatja az interneten családtagjai posztjait.

Ugyancsak a közösségi portálon írta egyik olvasónk: „Én is kocsiban vagyok már tegnap délután, 17 óra óta! Estefelé találkoztunk tűzoltókkal, akik 1-2 óra várakozás után, szó nélkül leléptek és otthagyták a népet. Markolók szedtek ki minket a hóból, viszont utána 1-2 km után megint megállt a sor és azóta várunk. Se étel, se takaró, gázolaj is alig. Ez Magyarország….segítség nincs!” Egymást érik az ilyen jellegű posztok, tenni viszont nem sok mindent lehet. Március 15-e tehát úgy tűnik ismét történelmet írt!

Természetesen a Győr24 folyamatosan várja helyzetjelentéseiket facebook oldalunkon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik