Belföld

Kisalföld Volán: 28 busz vesztegel a hóban

Csorna, Kapuvár és Győr térségében "állunk, egyszerűen nincs lehetőségünk közlekedni"

A Kisalföld Volán 28 autóbusza vesztegel a hó fogságában – közölte a társaság személyszállítási igazgatója péntek délelőtt az MTI érdeklődésére.

Mihályka Imre azt mondta: Csorna, Kapuvár és Győr térségében “állunk, egyszerűen nincs lehetőségünk közlekedni”, míg Mosonmagyaróvár és Sopron térségében, ha fennakadásokkal is, de megy a forgalom.

Az elakadt járatok között több olyan is van, amelyről még nem tudták kimenteni az utasokat és a sofőrt. Egy Győrből a közeli Bőnybe tartó busz száz utasának felét egy közeli baromfitelepen sikerült elhelyezni, a többiek, a “fűtött, de nem komfortos” járművön éjszakáztak.

Éjjel az M1-es autópályán a társaság négy busza vesztegelt, “ott minden olyan körülmény adott, ami akadályozza a közlekedést: a hó, a szél, a jég és több keresztbefordult jármű” – jegyezte meg az igazgató.

Több olyan busz is elakadt, amely a győri Audi-gyárból szállította volna haza a délutáni műszak dolgozóit, így nem ért célba az ácsi és a neszmélyi járat sem.

Egyik olvasónk arról tájékoztatta a Győr24-et, hogy csütörtökön 22.45 órakor induló autóbusza elakadt a hóban hazafelé, így a hátralévő utat jobb híján gyalog tette meg.

Friss közlekedési információk percről percre itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik