Belföld

Havas, zimankós ünnepnapok

Sűrű hazvazásra és majd tíz centis hóra ébredtek pénteken az ünneplő szegediek. Tartós javulás csak a jövő hét közepétől lesz, addig cidrizünk.

Iszonyú hajnali hidegre, sűrű hóesésre, és egyre növekvő hómennyiségre ébredtek a március 15-ei ünnepen a szegediek. Nem árt tehát meleg téli holmit húzni annak, aki részt akar venni a szabadtéri megemlékezéseken, amelyek a rendkívüli időjárás miatt menetrendjükben lehet változnak, rövidebbek lesznek, és talán olyan is akad, amelyet lefújnak. De erről egyelőre nincsenek pontos információk.

Ami biztos: sapka, sál, kesztyű, csizma, nagykabát és téli gumi nem árt annak, aki hétvégén ki akar mozdulni a lakásból. Az időjósok szerint a megyében pénteken egész nap szeles, hózáporos idő várható, és mínusz négy foknál délután sem kúszik magasabbra a hőmérő higanyszála.

Vasárnap hajnalra igazi tél lesz, hajnali mínusz tíz fokkal, napközben és minuszokkal, heves, néhol orkánerejű széllel, jegecedéssel. Vasárnap is ugyanez lesz a helyzet, a változóan felhős égből sűrűn hullik majd a csapadék és szeles, hideg időre van kilátás.

Igazi tartós melegfront csak a jövő hét közepétől várható, akkor megszünnek a hajnali fagyok, napközben akár 12 fokig is felkúszhat a levegő melegsége, igaz változóan felhős, csapadékos idő mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik