Belföld

Ezt üzente Orbán Brüsszelből

Orbán Viktor (Orbán viktor, csányi sándor, schmitt pál, bajnai gordon, )
Orbán Viktor (Orbán viktor, csányi sándor, schmitt pál, bajnai gordon, )

A miniszterelnök szerint Magyarországot támadások érték, ezért úgy látta jónak, hogy hazai ünneplés helyett az európai uniós csúcstalálkozón képviseli az ország érdekeit.

Az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli tárgyalásán részt vevő miniszterelnök hangsúlyozta, március 15. a szabadság ünnepe, a szabadság pedig a munka, az otthon, a család és a szellem szabadságát jelenti. A magyarok megtanulták, hogy a szabadság a bátraké – jelentette ki Orbán Viktor az M1 Híradójának csütörtökön Brüsszelben.

Kitért arra, hogy a nemzeti ünnepen – szokás szerint – otthon kellene beszédet mondania, de a tagállamok vezetőinek csúcstalálkozóján fontos témák vannak napirenden: az európai gazdaság helyzete és az Oroszországhoz fűződő viszony. Mint rámutatott, a rezsicsökkentés, a gazdasági átalakítások és az alkotmánymódosítás miatt támadások érték Magyarországot, ő pedig nem akarta azt a látszatot kelteni, hogy megfutamodik a viták elől. „Úgy gondoltam, akkor teszem a legtöbbet a hazámért (…), ha csütörtökön és pénteken itt vagyok” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik