Belföld

Bayer Zsolt: “Pénzzel vívott világháború van”

Nem fegyverekkel, hanem pénzzel vívott világháborút vizionált Bayer Zsolt Szegeden, a helyi jobboldal ünnepi vezérszónokaként, aki szerint mélyszegény cigány gyerek nem való orvosgyerekek közé.

A zuhogó eső, a farkasordító hideg és a szél miatt rövidre sikerült a szegedi Fidesz-KDNP március 15 –i ünnepsége, ahol nagyjából másfél százan hallgatták a szónokokat.

“Világháború van most is, csak ezt nem fegyverekkel vívják, hanem pénzzel, s ennek tétje a jövőnk és a szabadságunk” – jelentette ki a a meghívott vezérszónok Bayer Zsolt, akinek a szegedi jelenléte ellen – mint arról korábban beszámoltunk, a zsidósággal és a cigánysággal kapcsolatos korábbi írásai miatt a Demokratikus Koalíció két megyei vezetője sárga csillag és „cigány vagyok” feliratú tábla viselésével tiltakozott és „okulásul” a holokausztról szóló küldeményt juttatott el a publicistának.

„Azt nem tudom, hogy van-e valami, amiben az egész társadalom egyetért, és képes azért áldozatot hozni, csak remélem. A társadalom egyik fele képes, ebben biztos vagyok, a másik fele is képes erre, csak még nem tudja, hogy ez a tét” – folytatta a publicista.

„Felebarátink egy része azt gondolja: csak az a baj, hogy nem a baloldal van hatalmon, de ha ők lennének akkor egy csapásra minden megoldódna. Legyünk türelemmel, mert mindig annak kell türelmesebbnek lenni, aki ismeri az igazságot. És mi tudjuk az igazságot.” – intette hallgatóságát Bayer Zsolt.

A publicista szerint „a jövő záloga a jelen megnyerése és a kitartás. Hit abban, hogy kitaszítva, kigúnyolva is mennünk kell tovább, mert nincs más út.”

Minden más út visszafelé visz, nem csak az elmúlt 8 év, hanem az elmúlt 60 év felé” Azért fenekednek ránk olyan sokan, mert megsértettük érdekeiket, mert a hazát előbbre helyezzük, mint az ő anyagi jólétüket. Mások pedig azért fenekednek ellenünk, mert becsapták őket azok, akik a hazát soha nem féltik, csak azt, amit kisajtoltak belőle. Ha ezt megértjük, mindjárt tudjuk szeretni a gyűlölködő arcokat. Ahogy Damjanichot a csontnyakú furulya, úgy bennünket a hitünk és a türelmünk fog megvédeni” – így fogalmazott a vezérszónok.

Az ünnepség után Bayer Zsolt többedmagával egyébként együtt teázott a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökével. Gimesi László, a Fidesz szegedi elnöke közreműködött a találkozó megszervezésében – tudta meg a Szeged24.

Nagy Mihány, a roma önkormányzat elnöke elmondta, hogy a beszélgetésen Bayer Zsolt az ígérte a szegedi roma önkormányzatnak:: „ pozitív példájú” munkájukról egy hónapon belül riportot készítenek, amelyet az országos médiában adnak le. Nagy Mihány azt is hozzátette: a teázáson egyetlen dologban nem értett egyet Bayer Zsolttal. A fideszes publicista ugyanis a roma vezető elmondása szerint úgy vélekedett: „ a nagyon mélyről jövő cigánygyerekeket nem kellene az orvosok gyerekei közé engedni, mert frusztráltak lesznek tőle.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik