Belföld

Soproni kettős gyilkosság: már 17 évesen is raboltak a vádlottak

A tavaly áprilisi soproni lőtéri kettős gyilkossággal meggyanúsított három fiatalember mindegyike ellen vádat emeltek.

A Takács Péter megyei főügyész által jegyzett, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint mindhármukat előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel, fegyveresen, illetve fegyveresen, csoportosan elkövetett rablással, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel vádolják, és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk fenntartását.

A főügyészség szerdán döntött a vádemelésről a rendőrségtől február 25-én érkezett indítvány alapján. A közleményben szereplő – a rendőrség korábbi tájékoztatásával egyező – megállapítás szerint a három osztálytárs és barát rendszeresen együtt járt játékterembe, kaszinóba. A szükséges pénz előteremtésére pedig már 17 évesen raboltak.

Az ügyészség megállapítása szerint a fegyverek és pénz szerzését célzó lőtéri kettős gyilkosságot V. Roland találta ki és tervezte meg. A lőtérvezetőt T. Attila, később érkező férfi ismerősét pedig a két fiatal együtt lőtte le. M. Tamás eközben a bejáratnál őrködött.

A “hidegvérrel elkövetett kegyetlen bűncselekményből” származó 70 ezer forintot egymás között elosztották, majd elkaszinózták, a fegyvereket és a lőtérnaplót, valamint a lőszeres dobozokat másnap az Ikva partján elégették, a lőszereket a vízbe dobták.
Február végi sajtótájékoztatóján Károlyi Zoltán megyei bűnügyi osztályvezető elmondta: a “kivégzésszerűen, hidegvérrel” elkövetett gyilkosság három – a tett idején 19 éves – gyanúsítottját tíz óra alatt sikerült a rendőröknek elfogniuk, de sok, a bűnösséget egyértelműen bizonyító szakértői vizsgálatra volt szükség, ezért húzódott el mostanáig a nyomozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik