Belföld

Pázmánd segített a bajbajutottaknak

Minden elismerés illeti Pázmánd vezetését és önkénteseit, akik felismerve a hóban rekedtek súlyos helyzetét azonnal a segítségükre siettek.

Az M7-esen történt délutáni súlyos autóbaleset hallatán Virányiné Reichenbach Mónika, Pázmánd polgármestere azonnal összehívta a katasztrófavédelem szakembereit, a rendőrséget, majd riasztotta a Vöröskereszt helyi szervezetét.

Tekintettel arra, hogy az autópályának az a szakasza, ahol sokan rekedtek meg a baleset következtében, Pázmánd közigazgatási területéhez tartozik, azonnal kértem a szakembereket, hogy forró teával és takaróval segítsünk az autópályán maradt embereken – mondta a pázmándi polgármester a Fehérvár24 tudósítójának.

A polgármester, több önkormányzati képviselő és a Vöröskereszt tagjai délután három órakor az első „adag” segítséggel el is indultak a sztrádára. A pázmándiak segítettek egy három hónapos csecsemővel utazóknak, egy beteg kisgyermeknek, egy üzemanyag nélkül maradt olasz autóbusznak, ami kisiskolásokat szállított. Elláttak személyautósokat, kamionosokat. Az olasz busznak üzemanyagot vittek, élelmiszert, teát osztottak mindenkinek. A pázmándi önkéntesek beálltak segíteni a közutasoknak, illetve a körzeti megbízottnak.

A pázmándiak példásan jártak el, miközben órákat töltöttek a fagyos hófúvásban, hogy embertársaikon segítsenek. Elismerés és köszönet illeti a pázmándiakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik