Belföld

Ötven embert szállítottak kórházba a mentők

A télies időjárás következtében az elmúlt órákban Nyugat-Magyarországon történt sorozatos balesetek helyszíneiről több mint 50 embert szállítottak kórházba az Országos Mentőszolgálat egységei - tájékoztatta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője.

Végleges adatok még nincsenek, mert jelenleg is folyamatosan dolgoznak a mentők. Mostanáig egyértelműen Nyugat-Magyarországon volt a legkritikusabb a helyzet, de mostanra a főváros térségében és kelet felé is megszaporodtak a balesetek – mondta a szóvivő.

Győrfi Pál közölte: a legnagyobb baleset az M7-es autópályán Polgárdi térségében történt, ahová 21 mentőautót riasztottak, illetve a helyszínre vonult a veszprémi tömeges baleseti egység is. Ebből az egy balesetből összesen 37 sérültet szállítottak kórházba, egy ember a helyszínen életét vesztette. A sérültek közül 16-an súlyos, 21-en könnyű sérüléseket szenvedtek. Őket Veszprémbe, Siófokra és Székesfehérvárra szállították kórházba.

A szóvivő kitért arra is, hogy a mentésirányítóknak sem volt könnyű dolguk, mert egy-egy útszakaszon is egymást érték a balesetek. Ezenfelül a mentőknek nehézséget okozott a helyszínek megközelítése is. Az időjárási körülmények a mentőhelikopter bevetését nem tették lehetővé – mondta Győrfi Pál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik