Belföld

Hófúvás nehezíti a közlekedést

Tizenegy riasztás: legtöbbször a havas, síkos úton árokba csúszott személygépkocsik és kamionok miatt volt szükség a tűzoltók segítségére.

Csütörtökön 7:00 óra és 13:00 óra között az időjárással összefüggésben tizenegy alkalommal riasztották a katasztrófavédelem hivatásos és önkormányzati tűzoltó egységeit Fejér megyében. A legtöbbször a havas, síkos úton árokba csúszott személygépkocsik és kamionok miatt volt szükség a tűzoltók segítségére. A katasztrófavédelem ezúton is kéri a gépjárművezetőket, hogy – lehetőségeikhez mérten – halasszák későbbre az utazást.

Reggel Pusztavám és Bokod között egy háztartási műanyagárut szállító kisteherautó csúszott árokba. Gánt és Kőhányáspuszta között négy nyerges vontató és egy teherautó nem tudta folytatni az útját a havas emelkedőn, a járművek továbbhaladását daruval segítették a székesfehérvári hivatásos tűzoltók. A műszaki mentés három órán át tartott.

Délelőtt a 81-es főúton, Söréd és Magyaralmás között két személygépkocsi sodródott árokba. az egyik oldalára borult, majd egy órával később szintén ezen az útszakaszon több helyszínen személygépkocsik ütköztek és kamionok csúsztak árokba. Pusztaegres és Mezőszilas között egy kisteherautó borult az oldalára, és egy személyautó is az árokba csúszott. A kisteherautó műszaki mentését az időjárás miatt nem tudták elvégezni, ezért a sofőrt melegedés céljából a sárbogárdi tűzoltólaktanyába szállították. Guttamási és Iszkaszentgyörgy között kamion akadt el az úton.

Csákberény és Söréd között személygépkocsi süllyedt meg az útpadkán. A 64-es főúton Enying és Dég között több személygépkocsi, egy kisteherautó és egy autóbusz ütközött. A baleset miatt jelentősen feltorlódott a forgalom az adott útszakaszon. A járművek továbbhaladását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segíti. Személyi sérülés nem történt.

Délben a 8-as főút Csórt elkerülő szakaszán egy mikrobusz és két személygépkocsi ütközött. Az egyik autóban egy sérült a roncsok közé szorult, őt a székesfehérvári hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsok közül-mondta el a Fehérvár24-nek Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik