Belföld

Görögországból Sopronig utaztak egy tehervagonban

Dörömbölés és kiabálás keltette fel a biztonsági őrök 2013. március 13-án a soproni teherpályaudvaron.

Görögországból öt napon át utazott az a nyolc afgán férfi, akiket a soproni vasútállomás őszibarackokat szállító konténeréből menekítettek ki a soproni határrendészek. Algériai, pakisztáni és bangladesi honfitársaikat a mosonmagyaróvári járőrök állították meg.

Dörömbölés és kiabálás keltette fel a GYSEV biztonsági személyzetének figyelmét 2013. március 13-án a soproni teherpályaudvaron. A konténerben hét fiatalkorút és egy felnőtt afgán férfit találtak a soproni járőrök, akik semmiféle okmánnyal nem rendelkeztek.

Meghallgatásuk során elmondták, hogy Görögországban szálltak be a teherszállító vagonba úgy, hogy annak hevederzárát elfűrészelték. A konténerben – amely őszibarack konzerveket szállított – megbújva, illegálisan jutottak Magyarország területére. Öt napot utaztak, míg Sopronba értek.

Idegenrendészeti eljárás kezdeményezése mellett, ellenük tiltott határátlépés kísérlete miatt indult szabálysértési eljárás.

Ugyancsak érvényes úti okmányok nélkül akart Nyugat-Európába jutni az a három külföldi állampolgár – pakisztáni, bangladesi, algériai – is, akiket a mosonmagyaróvári határrendészek tartóztattak fel Mosonmagyaróváron a vasútállomáson, illetve a Wiener Walzer nemzetközi gyorsvonaton.

Előállításukat követően szabálysértési eljárás megindítását kezdeményezték a három férfival szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik