Belföld

Az ellátási láncokat monitorozó szoftvert mutattak be Szegeden

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 03. 14. 18:10

Az ellátási láncokat vizsgálja öt különböző területen, informatikai megoldások segítségével az SCM 2009 Ellátási Lánc Monitorozó Kft. új szoftverfejlesztése.

Korábban a témában:

Gyenizse Pál, az SCM 2009 Ellátási Lánc Monitorozó Kftkft.-t létrehozó tulajdonos cégeket tömörítő Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter Operatív Testületének elnöke az MTI-nek elmondta: a projekt 540 millió forintból valósult meg, 50 százalékos uniós támogatással és 50 százalékos önerővel.

A szakember kifejtette: a projekt során speciális informatikai eszközöket fejlesztettek ki olyan célterületekre, ahol a beszállítói lánc kiemelt fontosságú. Az egyik ilyen terület az élelmiszeripari cikkek kereskedelme, ahol különösen fontos, hogy honnan származik az alapanyag, és hogy milyen folyamatok során kerül az étel az asztalokra. A szoftver segítségével nyomon követhetők az állattenyésztés körülményei, és az, hogy a vágóhídon át, hogyan került a termék a boltba.

A szoftver lehetőséget ad a minőség-ellenőrzésre az üvegházi növények termelésében, az állattartásban, az idegenforgalmi szolgáltatások kereskedelmében, és kidolgoztak egy megoldást az általános termékkövetésre is. Ezeket a rendszereket egy elemzőfelület is segíti, amellyel következtetéseket tudnak levonni a felhasználók a minőség javítása érdekében.

A szoftverek azoknak a termékfeldolgozó cégeknek nyújtanak segítséget, amelyek különböző beszállítókkal dolgoznak.    A szoftverre már belföldi és külföldi érdeklődés is van. A 33 hónapos projekt során közel 200 millió forintos belföldi, és csaknem 50 millió forintos exportértékesítést vállaltak.

Az SCM 2009 Ellátási Lánc Monitorozó Kft.-t, a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter 5 tagja – az AENsys Informatikai Kft., az Akribis Soft Kft., a Polygon Informatikai Kft., az R&R Software Zrt. és az Új Calculus Bt. – 2009-ben alapította közös fejlesztési ötleteik megvalósítására.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.