Belföld

Aulában, könyvtárban és szállodában ünnepel az ország

március 15 (március 15)
március 15 (március 15)

A téliesre fordult idő miatt a szabadtéri programok zárt térbe költöznek.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkészült arra, hogy a március 15-ére várható rossz időjárás esetén is ünnepi programokkal várják az érdeklődőket a budai Vár területén. A korábban szabadtérre meghirdetett eseményeket, koncerteket eső esetén a Várnegyedben lévő kulturális intézményekben tartják meg – írják közleményükben.

A nemzeti ünnep alkalmából hagyományőrző programokkal várják az érdeklődőket a Várba. A Kaláka együttes koncertjét rossz idő estén a Budavári Önkormányzat Aulájában tartják meg, míg Tolcsvay László az Országos Széchenyi Könyvtárban ad koncertet. A Tárnok utcai kirakodóvásárnak pedig a Tárnok utcai Budavári Általános Iskola ad otthont.

A budai Vár programjairól a www.marcius15.kormany.hu oldalon részletesen olvashatnak.

Áder János köztársasági elnök és Tarlós István főpolgármester mond ünnepi beszédet Budapesten, a Múzeumkertben, a március 15-i díszünnepségen.

A nemzeti ünnep korábban meghirdetett programja szerint a főpolgármester mellett Orbán Viktor miniszterelnök tartott volna ünnepi beszédet a Magyar Nemzeti Múzeumnál március 15-én. Mint megírtuk, a kormányfő Brüsszelbe utazik a kétnapos, európai uniós csúcstalálkozóra, ezért nem tud részt venni a budapesti ünnepségen.

Együtt 2014

Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség nem riad vissza a hidegtől. A közösségi oldalon üzentek azoknak, akik velük szeretnének megemlékezni.

„A jelenlegi meteorológiai előrejelzés szerint holnap ugyan hideg lesz, de délután vihar nem várható. Öltözzetek melegen, az ünnepi rendezvényeket az eredeti terv szerint megtartjuk! Figyeljétek a Facebookot, ha változás van, időben szólunk!”

DK

A Demokratikus Koalíció is lemondja a fővárosi Egyetem térre tervezett rendezvényét. Feltehetően egy szállodában tartják meg az ünnepséget, a pontos helyszínről még csütörtökön döntenek. Lapunk információi szerint az Astoriára esett a választás.

LMP

A Lehet Más a Politika nem tervez változást. A sajtóosztályon azt közölték lapunkkal, ha nagyon rossz idő lesz, a délelőtti pikniken inkább teát osztanak, illetve a biciklit, ha szükséges, szánkóra cserélik.

MSZP

A Magyar Szocialista Párt előrelátó volt, így zárt térre szervezték a Szabad Sajtó Díj átadását. Miskolcon azonban az eredetileg meghirdetett programokból néhány elmarad, illetve a külső helyszínekre tervezett beszédeket zárt térben tartják meg.

Jobbik

A Jobbik Deák téri programja előreláthatólag nem marad el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik