Belföld

Párizsban mutatkozik be a Dél-Alföld

Március 15 Szegeden (március 15, )
Március 15 Szegeden (március 15, )

A párizsi magyar nagykövetség a március 15-i fogadás alkalmával az idei évben azzal is szeretné hangsúlyosabbá tenni az eseményt, hogy összeköti azt egy magyar régió bemutatásával.

A választás a Dél-Alföldre esett, a lehetőséget örömmel fogadta Bács-Kiskun, Békés ésCsongrád megye önkormányzata, a megvalósításban pedig nagyon komoly szerepet vállal aMagyar Turizmus ZRt. is.

Bács-Kiskun és Csongrád megye borászai, élelmiszer-manufaktúrái, kézművesei, valaminta Békés megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény gyomaendrődi tagintézménye számtalan helyi specialitással is hozzájárulnak az esemény sikeréhez. Annak érdekében, hogy a megjelenés minél sikeresebb és hosszú távon is megtérülő befektetés legyen, a nemzeti ünnepi fogadás előtt sor kerül egy önálló regionális turisztikai bemutatkozásra, a fogadás napján pedig egy, a francia és magyar területi önkormányzatok és az érintett Leader-közösségek képviselőinek, valamint francia parlamenti képviselők meghívásával szervezett kétoldalú találkozóra.

A bemutatkozás megszervezésből kivette a részét az érintett önkormányzatok mellett a Csongrád Megyei Agrárkamara, és a helyszínen Csongrád megyét személyesen is képviseli Magyar Anna elnök, aki előadást is tart majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik