Belföld

Nagy Bandó kifakadt Orbán ellen

nagy bandó andrás (nagy bandó andrás, )
nagy bandó andrás (nagy bandó andrás, )

A népszerű humorista a Facebookon a Fidesz alapító tagjának és egykori alelnökének beszédét osztotta meg. A Hír24 videóját az akkori és a mostani Fideszt érintő gondolataival egészítette ki.

Kétszer bíztam Orbánban, kétszer voksoltam a Fideszreárulta el bejegyzésében Nagy Bandó András. A humorista ma úgy látja, hogy Orbán betegesen hatalom- és pénzmániássá lett, ezért választotta a populáris vonalat a polgári, liberális eszme helyett. Szerinte a kormányfő saját fanatikusait is becsapja, mikor „kétharmados többségét hangoztatva kedvére hazudozik”.

Nagy Bandó azt is felrója a miniszterelnöknek, ahogy a „fiatalokat igyekszik belegyúrni a közösségi masszába”, szerinte ezzel a saját múltját gyalázza meg. “Ő utána nem jöhet új nemzedék se! ők voltak az utolsó fiatalok, az utolsó demokraták, és mostantól mindenkinek kuss van” – írja.

A Fidesz alapítói közé tartozó Molnár Péter beszéde kapcsán azt vallja: ma Fidesz-rajongó lenne, “ha kitartottak, ha kitarthattak volna eredeti eszméik mellett“. Ezzel szemben ma a „magyarságát is megkérdőjelezheti Orbán Viktor és mindazok, akiknek agyát átmosta”.

A negyedik alkotmánymódosítás kapcsán úgy fogalmaz, egy fix alkotmányt szeretne, „amit nem kell az érdekeink szerint hetente módosítgatni”. A MI Alkotmányunk nem a FIDESZ alkotmánya! A FIDESZ nem sajátíthatja ki a MI Alkotmányunkat! Az Alkotmány nem kétharmad magyar alaptörvénye – fogalmaz.

Hozzáteszi: a kétharmad kétharmados választási többséget jelent, de az egyharmad is ebben az országban él, és szeretne boldogulni. Ahhoz, hogy valaki a saját táborának a vezére legyen elég párt, „nem kell egy ország élére tolakodni” – emeli ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik