Belföld

Milliárdokért utazhatnak a minisztériumi dolgozók

utazás (utazás)
utazás (utazás)

Lezárult az állami utaztatási tender: 8,4 milliárd forintot költhetnek hivatalos utakra a minisztériumi dolgozók.

Érdemi jogorvoslati eljárás nélkül zárult a költségvetési szervek dolgozói hivatalos utazásainak szervezésére kiírt, nettó 8,4 milliárd forint keretösszegű közbeszerzés, miután a jogorvoslatot kezdeményező, a pályázaton alulmaradt Malév Air Tours (MAT) Kft. kérte a jogorvoslat megszüntetését – írta szerdai számában a Napi Gazdaság és a Világgazdaság.

A Világgazdaságnak Takács Péter, a MAT ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy egy névtelen levél hatására vonta vissza a vitarendezési kérelmet. A társaság most büntetőfeljelentés beadásán gondolkodik – tette hozzá részletek említése nélkül.

A fejlesztési tárca felügyelete alá tartozó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság tenderén négy utazási iroda tett ajánlatot, közülük a MAT-on kívül valamennyi céggel szerződést kötöttek. A 24 hónapra szóló keretmegállapodást 2013. március 6-án írták alá a nyertes OTP Travel Kft.-vel, a Weco-Travel Kft.-vel (korábban Chemol Travel) és a központosított közbeszerzési rendszerben új utaztatóként megjelenő IBUSZ Kft.-vel. A cégek az utazásokhoz kapcsolódóan igény szerint egyéb szolgáltatásokat is teljesítenek.

A keretösszeg a korábbi évekhez képest jelentősen bővült. A legutóbbi utazási keretmegállapodás 2011. december 6-tól idén február 15-ig volt érvényben, nettó 3,5 milliárdos keretösszegre szólt. (Ebben az OTP Travel, a Weco-Travel, a MAT és a magyar tulajdonú United 4 Bonafini Bindair Kft. vett részt, közülük “hagyományosan” messze a legtöbb megrendelés az OTP-leánynak jutott, több mint 2 milliárd forint értékben.) Az új szerződéshez hasonló összeget, nettó 8,5 milliárdot 2009 decemberétől 2013 februárjáig, azaz 38 hónap alatt költöttek el korábban hivatalos utakra az állami intézmények munkatársai – írta a Napi Gazdaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik