Belföld

Már csak egy napot marad a tavasz

mókus a hóban (havazás)
mókus a hóban (havazás)

Szerdán még enyhe idő vár ránk, csütörtökön viszont fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet. Hétvégén helyenként 10-15 centiméter friss hó hullhat.

Szerdán felhős időre számíthatunk, de még lesznek napos időszakok is. Délutántól várható több helyen eső, zápor, néhol zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között valószínű.

Csütörtökön borult lesz az ég, országszerte várható jelentős mennyiségű csapadék. Először a Dunántúlon, éjszakától keleten is egyre nagyobb területen havazás váltja fel az esőt. Napközben a Dunántúlon, estétől már a Dunától keletre is Viharos lökések kísérhetik az északnyugati, északi szelet  ezért helyenként hófúvások alakulhatnak ki. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon -1, +3, másutt még 4, 10 fok között alakul.

Pénteken is túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható havazás. Hidegebb is lesz: a hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +2 fok között alakul. A szombat reggelig lehulló friss hó mennyisége helyenként meghaladhatja a 10-15 centimétert.

A hétvégén derűsebb napok jöhetnek, az éjszakák viszont tovább hűlnek, vasárnap a hőmérséklet legalacsonyabb értéke -4, és -15 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik