Belföld

Segédmunkástól a mérnökig: ismét megrendezik az Építők Napját

Meghirdették a 2013. évi Fejér Megyei Építőipari Nívódíj-pályázatot, és tájékoztatást kaptunk a hagyományos Építők Napja rendezvénysorozatról is.

Együttműködő partnerek közreműködésével május 31-én pénteken és június 1-jén szombaton rendezi meg az Építők Napját a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network Irodája, az építőipari ágazat vállalkozásainak részvételével. A rendezvénysorozat keretében adják át a 2006-ban alapított, és azóta már városiból, megyeivé bővült, Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat.

Kik kaphatnak Nívó-díjat? A lakosság tehet javaslatot azokra az épületekre, amik a megye közösségének leginkább tetszenek. Tehát a jelölteket a társadalom állítja.

A jelöltekből fogja a szakmai zsűri kiválasztani a három legjobbat, akik oklevelet kapnak, illetve egy presztízsértékű dísztábla is kifüggesztésre kerül a nyertes házon- mondta Kiss József, az ARÉV nyugalmazott vezérigazgatója.

Az első nap a Gazdaság Házában zajlik. Itt kiemelt szerepet kap az elmúlt 25 év építőipari mérlege: a szakma összeszedi ismereteit, és közérthetően összefoglalja, számba veszik majd a rendszerváltás óta végbement változásokat. Arra a kérdésre is választ kapunk, hogy napjainkban milyen újdonságokat tud felmutatni a szakma, milyen lehetőségei vannak jelenleg az építőiparnak.

A szakmai nap után, másnap a szórakozásé lesz a főszerep. Kilencedik éve hagyomány már a majális jellegű ünnepség, amit várhatóan a Balatoni úti Vörösmarty Iskolában bonyolítanak le. A majális jelleget a felszabadult beszélgetés,az ismerkedés és a bográcsfőzés adja. Itt a szakma egésze képviseltetheti magát, segédmunkástól a mérnökig, ifjútól az idősekig.

Bízunk benne, hogy az Építők Napjával, a Nívó-díjak átadásával is az építőipar megbecsülését növeljük. Hiszünk az építőipar feltámadásában- tette hozzá Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Iparkamara elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik