Belföld

Segédmunkástól a mérnökig: ismét megrendezik az Építők Napját

Koppán Viktor
Koppán Viktor

2013. 03. 11. 11:31

Meghirdették a 2013. évi Fejér Megyei Építőipari Nívódíj-pályázatot, és tájékoztatást kaptunk a hagyományos Építők Napja rendezvénysorozatról is.

Együttműködő partnerek közreműködésével május 31-én pénteken és június 1-jén szombaton rendezi meg az Építők Napját a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network Irodája, az építőipari ágazat vállalkozásainak részvételével. A rendezvénysorozat keretében adják át a 2006-ban alapított, és azóta már városiból, megyeivé bővült, Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat.

Kik kaphatnak Nívó-díjat? A lakosság tehet javaslatot azokra az épületekre, amik a megye közösségének leginkább tetszenek. Tehát a jelölteket a társadalom állítja.

A jelöltekből fogja a szakmai zsűri kiválasztani a három legjobbat, akik oklevelet kapnak, illetve egy presztízsértékű dísztábla is kifüggesztésre kerül a nyertes házon- mondta Kiss József, az ARÉV nyugalmazott vezérigazgatója.

Az első nap a Gazdaság Házában zajlik. Itt kiemelt szerepet kap az elmúlt 25 év építőipari mérlege: a szakma összeszedi ismereteit, és közérthetően összefoglalja, számba veszik majd a rendszerváltás óta végbement változásokat. Arra a kérdésre is választ kapunk, hogy napjainkban milyen újdonságokat tud felmutatni a szakma, milyen lehetőségei vannak jelenleg az építőiparnak.

A szakmai nap után, másnap a szórakozásé lesz a főszerep. Kilencedik éve hagyomány már a majális jellegű ünnepség, amit várhatóan a Balatoni úti Vörösmarty Iskolában bonyolítanak le. A majális jelleget a felszabadult beszélgetés,az ismerkedés és a bográcsfőzés adja. Itt a szakma egésze képviseltetheti magát, segédmunkástól a mérnökig, ifjútól az idősekig.

Bízunk benne, hogy az Építők Napjával, a Nívó-díjak átadásával is az építőipar megbecsülését növeljük. Hiszünk az építőipar feltámadásában- tette hozzá Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Iparkamara elnöke.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.