Belföld

PDSZ: csúsztat a Klebelsberg központ

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) hétfői nyilatkozata szerint nem, korábbi levele szerint viszont egyeztetett a PDSZ-szel a sztrájk részleteiről.

A március 18-tól országos gördülősztrájkot szervező Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyilatkozatban utasítja vissza a KIK vezetőjének hétfői nyilatkozatát, amely szerint nem egyeztettek a PDSZ-szel az elégséges szolgáltatással kapcsolatban. A KIK-elnök e mondatai „alkalmasak a közvélemény megtévesztésére, félretájékoztatására” – véli a PDSZ.

A szakszervezet képviselői március 4-én egyeztettek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ képviselőjével a sztrájk idején szükséges személy- és vagyonbiztonság, valamint a tanulók felügyeletének kérdéseiről. Ez a tárgykör foglalja magában az úgynevezett elégséges szolgáltatás témakörét – szögezi le a PDSZ közleménye.

„Álláspontunk szerint sem a sztrájktörvényből, sem pedig a Nemzeti köznevelési törvényből nem vezethető le, hogy a munkabeszüntetés idején a pedagógusok feladata lenne a tanulók felügyeletének biztosítása. Véleményünk megalapozottságát támasztja alá az a – Marekné dr. Pintér Aranka által március 8-án aláírt és hozzánk eljuttatott – levél, melyben az áll, hogy egy esetleges sztrájk idején a KIK valamennyi tankerületben biztosítani fogja a tanulók elhelyezését” – olvasható a PDSZ dokumentumában. Az idézett levél egyébként megtekinthető a PDSZ honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik