Belföld

A PM kíváncsi, kivel védeti magát a Fidesz

fidesz-székház (fidesz-székház)
fidesz-székház (fidesz-székház)

A Párbeszéd Magyarországért (PM) kíváncsi arra, hogy a Fidesz, a Jobbikhoz hasonlóan átadná-e az állam erőszak-monopóliumát bizonyos önkéntes szervezeteknek.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) kíváncsi arra, hogy a Fidesz, a Jobbikhoz hasonlóan átadná-e az állam erőszak-monopóliumát bizonyos önkéntes szervezeteknek – mondta Szabó Tímea, aki szerint a Fidesz-székháznál önkéntes rendfenntartói feladatot ellátók bűncselekményt követtek el.

A független képviselő azt mondta: amikor múlt csütörtökön civilek elfoglalták a Fidesz székházának udvarát, Sz. Ferenc, “egy frissen szabadult közismert bűnöző, aki tíz évet ült gyilkosságért”, illetve több másik önkéntes is segített a rendfenntartásban. Szerinte ezek az önkéntesek elkövették a közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzésének szabálysértését, amikor pedig a tüntetőkre rázárták a székház kapuját, megsértették a civilek személyes szabadságát.

Szabó Tímea kiemelte, hogy miután az utóbbi közvádas bűncselekmény, a hatóságnak kellene feljelentést tennie. Ezért írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy ő minek minősíti az ügyet.

A Párbeszéd Magyarországért az eset legijesztőbb részének azt tartja, hogy a Fidesz nemhogy nem határolódott el Sz. Ferenctől és a “hozzá hasonló bűnözőktől”, de Kubatov Gábor pártigazgató levélben köszönte meg a bátor kiállást és önkéntesek toborzásába kezdett a hasonló épületfoglalások megelőzésére – közölte a PM politikusa.

A képviselő elmondta, a miniszterelnöktől és a belügyminisztertől írásbeli kérdésben érdeklődik majd arról, hogy “a Jobbik után a Fidesz is úgy gondolja-e, hogy a rendőrség már nem elegendő a rend fenntartásához, ezért inkább önkéntes, frissen szabadult gyilkosokra bízza ezt a feladatot”. Arra is választ vár, hogy a kormánypárt véleménye szerint az állam erőszak-monopóliuma átadható-e önkéntes szervezeteknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik