Belföld

Jobbikosok vonulnak az MSZP ellen

Jobbik zászlók (Jobbik, Zászló, Szélsőjobb)
Jobbik zászlók (Jobbik, Zászló, Szélsőjobb)

Évértékelő nagygyűlést tart szombaton a szocialista párt. Beszédet mond Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Victor Ponta román miniszterelnök és Szergej Sztanisev korábbi bolgár kormányfő. A jobbikosok tiltakoznak.

A nagygyűlés a lezárása az MSZP január közepén kezdett, Magyarország ma elnevezésű kampányának, amelynek során a szocialisták Orbán Viktort, Matolcsy Györgyöt és Hoffmann Rózsát ábrázoló óriásplakátokat helyeztek ki, hogy szembesítsék őket korábbi ígéreteikkel, illetve kormányzati teljesítményükkel.

A rendezvénynek otthont adó Papp László Budapest Sportarénába több mint tízezer szocialista párttagot, szimpatizánst várnak.

Az MSZP-nagygyűlésen beszédet mond Victor Ponta román miniszterelnök is, akit Mesterházy Attila még a székelyzászló-ügy előtt hívott meg. Ezt a jószomszédi viszony építése érdekében tette – nyilatkozta a napokban a szocialista pártelnök. Ponta tavaly májusi beiktatása óta először látogat Budapestre.

A román kormányfő látogatása ellen a Jobbik tüntetést szervez a Papp László Budapest Sportaréna köré. A radikálisok felhívásukban “magyarellenes”-nek nevezik Pontát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik