Belföld

El a kezekkel a kerékpároktól!

24.hu
24.hu

2013. 03. 09. 15:23

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt ígéri, a jövőben kevesebb kerékpárt lopnak el a megyében.

A rendőrség tavaly 1158 kerékpárlopást regisztrált Csongrád megyében, ugyanakkor 29 kerékpártolvajt és 6 orgazdát fogtak el a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai 2012 első 10 hónapjában. “Közel 150 kerékpárt találtak meg eddig részben vagy egészben.” – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata, amivel arra céloztak, hogy sokszor csak alkatrészeket leltek meg az ellopott járművekből.

A Szegedi Rendőrkapitányság a Magyar Kerékpáros Klub szegedi szervezetével együttműködve 2008 szeptemberében indította el a Szegedi Kerékpár Regisztrációs Programot. Ennek célja, hogy az egyre szaporodó lopásokat megelőzzék, a járművek megtalálása esetén pedig a beazonosítások könnyebbek legyenek. A program most újabb lehetőségekt kínál a bicikli tulajdonosoknak, mivel minden hónap második csütörtökén 09:00-16:00 között a Szegedi Rendőrkapitányság épületében (Szeged, Párizsi krt. 16-22. szám) regisztráltathatják a kerékpárjaikat. Az adatokat a Magyar Kerékpáros Klub tárolja és a Szegedi Rendőrkapitányság hivatalos megkeresésére a szükséges adatokat rendelkezésre fogja bocsátani.

Egy újdonsággal is szolgálnak a nagyobb védelem érdekében. A regisztráció alatt a kerékpárok homlokcsövére egy biztonsági matricát ragasztanak fel, mellyel igazolják a regisztrációt.

Mucsi Ágnes

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.