Belföld

Hétvégén 18 fok lesz, jövő héten pedig hó

Szélsőséges időjárás vár ránk az elkövetkező hetekben.

A minimumhőmérséklet pénteken szombaton és vasárnap egyaránt plusz 4 és plusz 9 fok között alakul, és több helyen 17 fokos maximumra is számítani lehet.

Pénteken északkeleten többnyire borult lesz az ég, másutt időnként elvékonyodik, hosszabb-rövidebb időre fel is szakadozik a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, és egy-egy zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél élénk lesz, a Dunántúlon néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 11 és plusz 17 Celsius-fok között valószínű.

Szombaton általában erősen felhős lesz az ég, napközben átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, és néhány órás napsütés is lehet. Napközben főleg keleten, délutántól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A szél mérsékelt marad. A nappali órákban plusz 10 és plusz 17 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap nagyrészt borult lesz az ég, főleg délen azonban átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Többfelé számítani lehet ismétlődő esőre, záporra. Főleg a déli tájakon a szél is megerősödhet. A hőmérséklet maximuma általában plusz 8 és plusz 15 fok között alakul, északkeleten lesz hidegebb – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Az Időkép időjárási portál hosszútávú előrejelzése szerint a jövő hét közepétől egy hodegfront éri el térségünket, mely jelentős lehűlést okoz. Éjszakánként mínusz 5 fokig is süllyedhet a hőmérséklet, napközben plusz 3 és 5 fokra számíthatunk. Jövő hétvégén havazásra, hózáporokra is számíthatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik