Belföld

Éger-allergia: Magas a pollenkoncentráció!

Az éger esetében csütörtökön már nagyon magas pollenkoncentrációt regisztráltak, ami azt jelenti, hogy az arra allergiásoknak már heves tüneteik lehetnek.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb, pénteki jelentése szerint a 10. hét elején tovább erősödött a pollenterhelés. Az eddig beérkezett adatok alapján a hét első felében a mogyoró és az éger pollenkoncentrációja a legtöbb helyen elérte a tüneteket okozó közepes szintet, Zalaegerszegen pedig nagyrészt magas volt, az éger esetében pedig csütörtökön már nagyon magas koncentrációt is regisztráltak.

Szerdán és csütörtökön a ciprus- és tiszafafélék virágporából is tüneteket okozó koncentrációt mértek Zalaegerszegen. A kültéri allergén gombák koncentrációja viszont továbbra is alacsony – olvasható az OKI jelentésében.

Az ÁNTSZ szerdán közölte, hogy az idő melegedésével erősödött a pollenterhelés. Felhívták a figyelmet továbbá az OKI új szolgáltatására: a www.pollendiary.com/Phd/hu címen elérhető weblapon egy gyors regisztráció után az allergiások személyre szabott, hasznos információhoz juthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik