Belföld

Áprilistól megszűnik a Madarász utcai kórház sebészeti ügyelete

gyermekorvos (gyermekorvos, )
gyermekorvos (gyermekorvos, )

Budapest és Pest megye sürgősségi ellátásában átalakul a közép-magyarországi nagytérségi ügyeleti rend.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken közölte: az ügyeleti rend változása a gyermeksebészeti, a gyermektraumatológiai és gyermek-polineuro-traumatológiai ellátást érinti.

Kifejtették: a budapesti Heim Pál Gyermekkórház menedzsmentje a biztonságos gyermeksebészeti ügyeleti feladatok ellátása, a szakorvosok átgondolt munkabeosztása érdekében úgy döntött, hogy a Madarász utcai telephelyen működő sebészeti osztályt az Üllői úti telephelyre integrálja. Az átköltözés tervezett határideje március 31. A Madarász utcai telephelyen viszont a sebészeti ambulanciát továbbra is folyamatosan működtetni kívánják.

Az ÁNTSZ szerint az új ügyeleti rend életbelépésével “áttekinthetőbbé és biztonságosabbá válik a gyermekek sebészeti, baleseti sebészeti ellátása”. Előnye továbbá, hogy az az új betegútrendszerhez igazodik, “vagyis sokkal nagyobb valószínűséggel kell oda menni ügyeletben, ahová a szokásos hétköznapi ellátás során is tartozik a beteg” – hangsúlyozták.

Nagy Anikó, a kórház főigazgatója korábban kiemelte, hogy a gyermeksebészet és a gyermektraumatológia is hiányszakma, így kevés a szakember, hosszú a betegek várakozási ideje. Közölte, a Madarász utcai kórház teljes megújításán dolgoznak, mert az a céljuk, hogy a legjobb ellátást kapják a gyermekek. Hasonló módon az ügyeletek centralizálásával is azt szeretnék elérni, hogy a fővárosban kevesebb helyen, de jobb ellátást kapjanak a gyerekek – tette hozzá a főigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik