Belföld

Anyja neve: ismeretlen

szules(210x140)(2).jpg (születés, újszülött)
szules(210x140)(2).jpg (születés, újszülött)

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be az anonim szülés és terhesgondozás intézményének bevezetésére a csecsemőhalálozás visszaszorítása érdekében.

Erről Szél Bernadett, a párt független parlamenti képviselője beszélt pénteken az MTI-nek. Mint mondta, a nőnap alkalmából tett előterjesztésük lényege, hogy a gyermeküket megtartani nem akaró várandós nők nevük megadása nélkül vehessenek igénybe kórházi ellátást a szüléshez. Hozzátette: ebben az esetben a kórház csak az érintett társadalombiztosításának meglétét ellenőrizhetné.

Az ellenzéki politikus közölte, az így megszületett gyermekek hat hét után válhatnának örökbefogadhatóvá, vér szerinti édesanyjukat pedig tizennégy éves korukban megismerhetnék.

Szél Bernadett hangsúlyozta, ezt az általuk kezdeményezett eljárást sikerrel alkalmazta több ország is, köztük Ausztria, ahol az anonim szülés 2011-es bevezetése után felére csökkent a csecsemőgyilkosságok aránya. Hozzátette továbbá, hogy ezzel a megoldással az abortuszok, illetve a várandósok öngyilkosságának számát is csökkenteni lehetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik